A tanév témái 2018/19

A tanév első félévének kollégiumi napját a Jézus Szíve Társasága képviseletében több testvér részvételével rendeztük meg 2018. november 10-én. Délelőtt egy műhely keretében Krajcsik Gabriella és Mézinger Gabriella ismertette meg a kollégistákkal a közösség küdetésének kulcsszavait. Utána Göcsei Rita és Suller Melinda (általános elöljáró) személyes tanúságtétele következett arról, hogy őket mi vonzotta a Társaságba. Majd Laczkó Zsuzsa tartott nagyon szép bevezető eladást a teremtésvédelemről. A közös ebéd után pedig Fetykó Kingha volt a vendégünk, akinek segítségével a hétköznapokban megélt környezettudatosság apró praktikáit gyűjtöttük össze.   

A második félévben 2019. máricus 9-én egykori kollégistánk, Lázár Lívia tartott interaktív szakkollégiumi napot a munka világásról. Magával ragadó és élvezetes stílusban osztotta meg tapasztalatait, amelyeket nagyon különböző munkahelyein szerzett. Az objektív ismereteken túl személyiségfejlődés és önismeret szempontjából is növekedési lehetőséget jelentett ez a nap. 

A három héttel későbbi kollégiumi napon három kollégistánk mutatta be a jelenlegi kutatási témáját, így hallottunk: a Parkinson kórról, élet és irodalom (művészet) elválaszthatatlan kapcsolatáról, illetve a gyógyszerekről. A közös ebéd után gyerekkorunk kedvenc játékával (az ország-várossal) nosztalgiáztunk, majd megtekintettük a Szent István bazilika előtti téren a Máté Bence természetfotóiból készült kiállítást.